FlexClinics

Soestwetering 12A, 3543 AZ  Utrecht

Snel weer op de been met een leven zonder pijn

Orthopedisch chirurg Dr Joris van der Lugt
Van de redactie | 14-12-2021
Eigenlijk loopt u er al veel te lang mee rond, die pijn aan uw knie, heup of schouder(s) als gevolg van een blessure of artrose. Behandeling is noodzakelijk en misschien zelfs een operatie. Maar waar kunt u terecht nu reguliere ziekenhuizen kampen met lange wachttijden vanwege door corona uitgestelde zorg? Hoog tijd dus om kennis te maken met FlexClinics, ‘een vooruitstrevende kliniek met de meest vooraanstaande orthopedische specialisten, waar veiligheid en kwaliteit voorop staan en waar cliënten geen nummer zijn maar gedurende het hele traject persoonlijke aandacht mogen verwachten’. Aan het woord is CEO Marc Verheyen, bijgestaan door orthopedisch chirurg Dr Joris van der Lugt en anesthesioloog Peter van Aggelen.

Veiligheid en kwaliteit

FlexClinics is een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) gevestigd in Utrecht en gespecialiseerd in orthopedische en plastisch/cosmetische chirurgie. Veiligheid en kwaliteit staan voorop in de kliniek wat direct bij binnenkomst blijkt uit de sfeervolle omgeving. Ik zou bijna zeggen ’n huiskamer gevoel. Bij FlexClinics werken uitsluitend behandelaars die bovengemiddeld goed bekend staan op hun vakgebied. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de beste kwaliteit protheses die niet snel slijten en 20 tot 25 jaar meegaan.

Persoonlijke aandacht

Vanaf het moment dat u bent aangemeld staat er een compleet team voor u klaar met uitsluitend hoogwaardig opgeleide orthopeden, verpleegkundigen en fysiotherapeuten die alle tijd nemen voor het poliklinisch vooronderzoek, de behandeling zelf en uw herstel na de behandeling. De arts met wie u kennis maakt aan het begin is tevens de behandelend arts. Het zal u gedurende het hele traject nergens aan ontbreken. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Of zoals Marc Verheyen het zegt: ‘Cliënten worden hier gerustgesteld en flink in de watten gelegd’. Als u na een operatie blijft overnachten dan is er een uitgebreide keuze uit verschillende maaltijden.

Topspecialisten

Van de 5 orthopedische artsen die werkzaam zijn bij FlexClinics zijn er 3 gespecialiseerd in knie- en heupprotheses, 1 in schouderprotheses en er is 1 topspecialist voor alles voor de knie: voorste en achterste kruisbanden, meniscus en halve knieprotheses. Volgens de richtlijnen van de inspectie behandelt FlexClinics cliënten die verder gezond zijn en geen ernstige onderliggende klachten hebben, zoals hart- of longaandoeningen. Risico’s worden daarmee nagenoeg uitgesloten en voor eventualiteiten zijn er afspraken gemaakt met het nabijgelegen Sint Antonius Ziekenhuis.

Met innovatieve techniek snel weer op de been

De meest voorkomende manier om heupprotheses te plaatsen is vanaf de achterkant (Posteriore benadering). FlexClinics onderscheidt zich, als een van de weinige klinieken in het land, door het gebruik van een innovatieve techniek die de voorste of Anteriore benadering wordt genoemd. Daarbij blijft het spierweefsel intact. Het grote voordeel daarvan is dat de cliënt, met hulp van de fysiotherapeut, op de dag van de operatie alweer wat kan lopen. In totaal duurt de revalidatie 1 of 2 weken in plaats van de 6 tot 8 bij een reguliere behandeling. Afhankelijk van uw beroep kunt u dus veel sneller weer aan het werk. Een ander voordeel van de voorste benadering is volgens Dr Joris van der Lugt dat de prothese er onmogelijk uit kan schieten: ‘Dat gebeurt nogal eens bij de Posteriore benadering, bijvoorbeeld als iemand een zijwaartse beweging maakt zoals uit de auto stappen. Daarbij zijn er zijn veel minder complicaties’

Een mooi litteken

Innovatief is ook de ZipLine van het topmerk Stryker, een manier van hechten waarbij niet zoals met de naald-en- draadmethode de hechtingen er naderhand uitgehaald moeten worden. Met de Zipline wordt een soort plakstrip gebruikt en een (douche)pleister die na 3 weken verwijderd kan worden. Het resultaat? ‘Een kleiner en vooral veel mooier litteken!’, aldus anesthesioloog Peter van Aggelen.

Verwijzing, geen wachttijd

Behandeling bij FlexClinics kan uitsluitend met een verwijzing van de huisarts. Die zal u digitaal aanmelden via Zorgdomein. Vervolgens neemt FlexClinics contact op voor een afspraak voor een poliklinisch onderzoek. Er is geen wachtlijst.

Passie voor werk

Bij FlexClinics gaan alle medewerkers voor een 10, voor minder doen ze het niet. ‘Allemaal hebben ze grote passie voor hun werk en wat ze doen vinden ze het mooiste dat er is’, aldus de trotse CEO. Dat die inzet leidt tot tevreden klanten wordt duidelijk als tijdens het interview een taart wordt binnengebracht van een blije klant die hiermee zijn artsen en alle medewerkers wil bedanken.
Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel